burkolat Riamondi LRS a nagy csempékhez!

Published on március 6th, 2013 | by guruadmin

0

Nagy a csempe? Itt a segítség!

Ha nagy csempét vásárolsz, akkor találkozhatsz a következős helyzettel. Ezeknél a nagyméretű normál, vagy élcsiszolt lapoknál az égetésből adódóan kialakult minimális görbület nehezíti a tökéletes burkolást. Ennek eredményeképpen a könnyen lehet, hogy hiába vettél szép csempét vagy járólapot, mégsem leszel elégedett a végeredménnyel.

Na de mit tehetnél te, hogy a csempéd vagy a padlólapod szépen kerüljön burkolásra?

Ebben nyújt neked segítséget olasz Raimondi professzionális burkoló szerszám és gépgyár által kifejlesztett szintező rendszer. Ezt kell megvenned! :)

A Raimondi 1974 óta játszik meghatározó szerepet a hideg burkolás világában. Közel 40 év tapasztalata és sikerei vezettek oda, hogy ma Olaszország első számú gyártója ebben az üzletágban és világszerte egy elismert, a minőséget képviselő céggé nőtte ki magát.A folyamatos fejlesztések és innovatív ötletek gyümölcseként született meg az a szintező rendszer, Angolul a Raimondi Levelling System (R.L.S), amely már több ezer burkolónak és ezáltall sok ezer végfelhasználónak nyújt megoldást a már említett problémára.

Riamondi LRS a nagy csempékhez!A rendszer egy talp részből, egy ékből és egy célszerszámból áll. Az első lapot leburkoljuk, majd fogunk egy talpat és beágyazzuk a ragasztóanyagba szorosan illeszkedve a burkolathoz, mellé fektetjük a következő lapot, az éket bele helyezzük a talp felső szabadon maradt nyílásába, majd a megfelelő módon a szerszámmal behúzzuk azt, így a már leburkolt lappal egy szintre igazítja a második lapot. Ezt burkolatonként 3 ponton kell megcsinálni, ami tökéletesen síkba helyezi a lapokat. A ragasztóanyag megkötése után, egy könnyed rúgással eltávolítható a szabadon maradt talprész, illetve az ék. Ezt úgy oldották meg, hogy a talp alsó részét elvékonyították, így pontosan ott törik le a felső rész.

Az ékek természetesen újra felhasználhatóak. A fugahézag szélessége szabályozható a különböző vastagságú műanyag talprészek használatával (1,5mm-5mm), de a rendszer fugakeresztek használata mellett is kiválóan alkalmazható. A tervezők gondoltak a vastagabb, akár 20mm-es lapokra is, így a talprésznek két fajtáját találhatjuk meg a palettán, a 3mm-12mm, valamint a 12mm-20mm vastagságú lapok burkolásához.

Ennyire egyszerű ennek a rendszernek a működése, amely egy tökéletesen kidolgozott, jól bevált, a világ minden részén alkalmazott módszer. Te se felejtkezz el róla, hogy van megoldás a nagyobb csempe tökéletesen síkba burkolásához!


About the AuthorBack to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)