burkolat Marca Corona Secret White

Published on március 27th, 2013 | by guruadmin

0

Milyen csempe vagy járólap kell nekem? 1. rész

A megfelelő csempe vagy járólap kiválasztása mindig egy érdekes téma. Ezt fogjuk rendesen kivesézni. Természetesen a választásban segít majd az értékesítő is, de mit kell tudnod neked? :)

(kép: Marca Corona – Secret)

Marca Corona Secret White

Először is kijelenthetjük, hogy mindenféle felhasználásra és környezethez van megfelelő csempe vagy járólap, de nincs olyan burkolat, amely minden használatra vagy minden környezetbe alkalmas lenne. Ebből következik, hogy nem választhatsz burkolatot véletlenszerűen. Be kell szerezned a megfelelő információkat, és úgy kell döntened arról, hogy milyen csempét vagy járólapot veszel.

Amikor kiválasztod a burkolatot az alábbi tényezőket mindenképpen figyelembe kell venned:
A környezet, ahová a csempe vagy járólap kerül.
Az esztétikai és technikai követelmények amelyeknek meg kell felelni.

Persze a csempe vagy a járólap tökéletesen kell hogy illeszkedjen a bútorokhoz, a berendezési tárgyakhoz, színekhez, a formákhoz és a burkolandó térben végzett tevékenységekhez. Ezen kívül igazodni kell a szoba vagy terem méretéhez, formájához és a világításhoz is. Természetesen, hogy mit választasz, az nagyban függ a te személyiségedtől, a te ízlésedtől és a divattól is. Elég nehéz, vagy inkább szinte lehetetlen szabályokat felállítani ezekre az összetevőkre. :)

Tudunk azonban tanácsot adni arra, hogy mire figyelj oda!

Amit technikailag figyelembe kell hogy vegyél (ha ezt az aranyszabályt követed, akkor kiválaszthatod a megfelelő terméket):

A csempe vagy a járólap minden esetben kell hogy rendelkezzen a megfelelő technikai paraméterekkel, amelyek szükségesek az adott környezetbe történő felhasználáshoz. Valamint rendelkezniük kell a megfelelő ellenállási és stressz tűrő képességekkel (mechanikai, kémiai, hőtűrés-hideg/meleg). Más szavakkal, minél intenzívebb használatnak tesszük majd ki a burkolatot amit választunk, annál jobb technikai jellemzőkkel kell rendelkeznie és fordítva.

Megjegyzés: Ez az aranyszabály elég egyszerű és mindenki által elfogadható. Néha azonban túlbuzgóságból vagy mert neCP_Freeman_aranzacjam tudják mit jelent a “teljesítmény” és a “minőség” a burkolatok esetében, az emberek technikailag magasabb paraméterekkel rendelkező csempét vagy járólapot választanak mint ami szükséges. Itt kell megjegyezni, hogy a választásnak technikailag és a pénztárcánkat kímélőnek is kell lennie egyidőben. Nem szükséges egy helyiségbe az oda megfelelő technikai és esztétikai paramétereknél nagyobb “tudású” csempe vagy járólap kiválasztása.

Természetesen egy nem fagyálló burkolat választása egy hegyi ház teraszára szintén nem jó választás, ugyanakkor a hálószobába fagyálló lapot tenni és ezzel nagyon csökkenteni a szóba jöhető burkolatok számát szintén hiba lenne. Azok a burkolatok, amelyek technikailag gyengébbek, még nem feltétlenül rosszabbak is. Egyszerűen más körülmények között kell felhasználnunk őket. (kép: Paradyz – Freeman)

A következő írásunkban végigtárgyaljuk, hogy hová milyen csempe vgy járólap felhasználása ajánlott.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)