burkolat paradyz_yoshioka_lazienka_pg

Published on április 2nd, 2013 | by guruadmin

1

Mennyi csempe vagy járólap kell nekem?

Fontos kérdés amikor burkolat vásárlását fontolgatjuk, hogy mennyi csempe vagy járólap vásárlása szükséges.

paradyz_csempe_yoshioka_lazienka_pg

Paradyz – Yoshioka

A kérdés megválaszolásához az alábbiakat kell tudnunk:
-  tudnunk kell, hogy mekkora felületet kell burkolni
-  meg kell határoznunk, az lapok elrendezését, és a burkolási technikát amit használni fogunk  (fugaszélesség, lapok íránya-párhuzamos vagy diagonál)

Paradyz_csempe_ARANZ_AMBROZJA_BROWN

Paradyz – Ambrozja

Figyelembe kell vennünk a következőket is:
- még az első osztályú csempe vagy járólap dobozokban is lehet hibás lap (a szabvány az első osztályú burkolatoknál is enged 5% hibás burkolatot.)
-  a lapokból néhányat biztosan kell vágni vagy fúrni. Ez azt eredményezi, hogy keletkezik majd olyan, amit nem tudunk telje egészében felhasználni. Az, hogy mennyi szemét keletkezik függ a burkolandó felülettől (főképp, ha vannak speciális részek), és a burkolási módszertől is (pl. a diagonál lerakásnál több darab lap keletkezik, mint a normál, párhuzamos lerakásnál).
- a vásárlandó mennyiség meghatározásakor mindig számoljunk azzal is, hogy ell kell tennünk néhány lapot, az esetleges jövőbeni javításokhoz. Erre azért van szükség, mert egyáltalán nem biztos, hogy 2 év múlva is gyártja a gyártó az általunk választott burkolatok, arra pedig elég kicsi az esély, hogy ha gyártja is, akkor az általunk vásárolt tónusban és kaliberben elérhető lesz.
- fontos az is, hogy legyen néhány darab lapunk arra az esetre, ha véletlenül reklamálnunk kellene.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy érdemes 10-15%-kal több csempe vagy járólap megvásárlása, mint a burkolandó felület. Természetesen a mai modern 3d tervező programok, pontosabb mennyiségekkel szolgálhatnak és kiszámolják azt, hogy milyen mennyiséget kell megvennünk.

Zárszóként annyit, hogy mindenképpen nagyon figyelni kell arra, hogy mennyi csempe és járólap kerül hazaszállításra! Ha minden rendben van a lapokkal, és kiváló a minőségük de a nem megfelelően választott mennyiség miatt elfogynak, a burkolás során, akkor könnyen lehet, hogy nem tudunk ugyanolyan árnyalatút vagy kaliberűt vásárolni egy utólagos rendelés esetén!


About the AuthorOne Response to Mennyi csempe vagy járólap kell nekem?

  1. Pingback: A csempe és a járólap burkolása - csempeguru.com

Back to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)