burkolat Random&Divina

Published on február 27th, 2013 | by guruadmin

0

Hogyan legyen ragyogó a csempéd?

Figyelem! A bejegyzésben olvasható ötleteket, csak saját felelősségre alkalmazd!
Alkalmazásuk előtt, kérd ki a termék gyártójának vagy forgalmazójának véleményét!

Olcsó tippek, melyekkel a megújulás garantált :-)

A csempék, és a fugák tisztítása igen fáradtságos munka, de semmi sem lehetetlen.
Néhány praktika, a makacs foltok, vízkövek, és elszíneződések ellen.
Hogyan is érdemes nekilátni?
Először célszerű a fugák tisztításával kezdeni, ugyanis a fugatisztítás során használt szerek összekenhetik a megtisztított csempéket. Majd csak és kizárólag ezután térjünk rá a csempék tisztítására.

FUGATISZTÍTÁS
A fugatisztítás eszköze egy erős sörtéjű fogkefe, vagy egy kisebb méretű súrolókefe lehet, amelyekkel alaposan dörzsöld át a fugákat. Az elszíneződések okozója a legtöbb esetben a penész vagy a vízkő, amelyek ellen bátran használd a következő praktikák egyikét:
1. Forró vizet és 20%-os ecetet keverj el 1:1 arányban, majd az így kapott egyvelegbe mártogasd bele a fogkefét vagy a súrolókefét, és jól dörzsöld át a fugákat.
VAGY
2. Keverj el egy kis szódabikarbónát vízzel. Ekkor egy masszát kell kapnod, és ebbe mártogasd a tisztító eszközöd. A Masszát ne töröld le azonnal, hagyd rajta néhány percig, majd töröld át vizes ronggyal az egész padlót. Ne lepődj meg, először nem vehető észre változás, de száradás után a munkád szemmel látható lesz.

MyWay_SantaCaterina_466_A_thumbL

CSEMPETISZTÍTÁS
Itt is alkalmazható a fugatisztításhoz használt ecetes massza, azonban ekkor fogkefe helyett érdemes puha rongyot használni, különben fenn áll a karcolódás veszélye.
Az apró pöttyök ellen is van megoldás. Öntsünk egy kis sót egy tálba, majd mártsunk bele egy fél citromot. A citrom sava és a só biztos, hogy feloldja a vízkőfoltokat.

Mitévők legyünk a zsírfoltok ellen?
Szükségünk lesz egy pengére, majd egy szórófejes flakonra, amelybe töltsünk vizet egy kevés zsíroldót, majd fújjuk le vele a csempét. Hagyjuk egy kis időt állni, majd utána kezdjük el lekaparni.

A szennyeződések eltüntetése után, már csak egy lépés van hátra. Újságpapírt itass át szalmiákkal, amely nem más, mint a vízben oldott ammónia. Az átitatott újságpapírral töröld át a csempéket, így azok visszakapják eredeti ragyogó fényüket.
Ugyanilyen eredményt érhetsz el, ha lenolajat és terpentint keversz, majd az így kapott oldatott rácsepegteted a rongyodra, és máris fényezheted a csempéket.
Fontos! Tisztítás után, mindig át kell mosni a csempéket tiszta vízzel, majd át kell törölni egy száraz ronggyal, szárazra, így könnyebben elkerülheted a vízkő kialakulását.

Random&Divina

Bónusz praktika.
Ha egy kevés étolajat csepegtetsz a törlőruhádra, és azzal törlöd át a lapokat, a víz lepereg és hosszú ideig ellenáll a foltoknak.

Forrás: Internet


About the AuthorBack to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)