burkolat Marca Corona - Essenze Naturali Oak

Published on április 4th, 2013 | by guruadmin

0

Csempe és padlólap a helyén. Mikortól használhatom?

Burkolás után birtokba vehetjük a területet, na de mire kell odafigyelni:

Marca Corona - Essenze Naturali Oak

Marca Corona – Essenze Naturali Oak

1. A csempe és a járólap burkolásakor felhasznált segédanyagoknak különböző mennyiségű idő kell a megszáradáshoz-megkötéshez. Ha azt akarjuk, hogy a burkolás szép maradjon, akkor nem szabad túl korán a felületre rámenni vagy megérinteni azt.
Például: mielőtt használatba vesszük a frissen burkolt terepet és járnánk rajta, vagy nehéz bútorokat tologatnánk rajta, várjuk ki a száradási időt. Tegyünk keresztbe deszkákat és azon közlekedjünk. Ha erre nem figyelünk akkor azt kockáztatjuk, hogy a lapok elválnak a talajtól és ez később gondot okozhat.

2. Amennyiben a burkolás után más munkákat is kell végezni a frissen elkészült terepen (pl. elektromos munkák, csőszerelvényezés, ácsmunka), akkor a padlót fedjük le valamilyen anyaggal, ami megvédi az esetleges sérülésektől (karcolások, lehulló szerszámok miatti törések, kopás).

3. Figyeljünk arra, hogy a burkolás után mindenképpen legyen feltakarítva, hogy a lapok ne szenvedjenek tartós foltosodást, vagy elszíneződést az esetleges rajtuk maradt fuga fátyol miatt. Fokozottan figyeljünk akkor, ha színes fugázót használtunk, vagy ha a lapok csiszolt felületűek. Nagyon fontos, hogy csiszolt lapok esetében feltétlenül minden esetben a lehető leghamarabb távolítsuk el róla a szennyeződéseket, hogy hosszú ideig élvezhessük a csillogó felületet. A matt felületen kevésbé látszik a szennyeződés, de természetesen ilyen lapok esetében is fontos, hogy figyeljünk a fentiekre.

Sectret_Ivory

Marca Corona – Secret Ivory

4. Bármennyire is magas egy lap kopásállósága vagy a keménysége, azért igyekezzünk megóvni a felületet. A székek lábára adjunk ‘zoknit’ :) . Ha takarítunk, vagy éppen átrendezzük a lakást és ez a bútorok odébb pakolásával jár akkor emeljük fel a bútorokat és ne toljuk. Ne húzgáljuk a konditerem gépeit a burkolaton. stb.

5. Óvjuk, ápoljuk a felületet. Ne hagyjuk rajta hosszú ideig a szennyező anyagokat, ételt, savas, lúgos szereket. Takarítsuk rendszeresen.

Ha ezt a néhány dolgot betartjuk, akkor nagy az esélye, hogy sokáig használhatjuk majd a burkolt területeket.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)