burkolat Marca Corona - Bon Chic

Published on március 13th, 2013 | by guruadmin

0

Csempe alapanyagok

Marca Corona - TracksA csempék alapanyaga lehet vörösagyag vagy fehér agyag. Ez első körben abból látszik, hogy az elkészült csempe teste vöröses színű (vörös agyag) vagy fehér esetleg szürke (fehér agyag).
De mi is a különbség?

A vörös agyag csempe egy lazább szerkezetű, porózusabb alapanyagból készül. Ez az anyag könnyebben törhet, hamarabb lepattoghat a széle, vágáskor több hulladék keletkezhet belőle, mint a fehér agyag alapanyagú lapokból. A mázazás a felületet a fehér agyaghoz hasonlóan ellenállóvá teszi. A vörös agyag könnyebben elérhető a gyártók számára, mert több helyen is bányásszák a Európában, ezért a szállítás költsége kisebb. Az ilyen csempék minőségére nagy hatással van az agyag tisztasága. Minél szennyezettebb a vörösagyag, annál olcsóbb és gyengébb minőségű csempét tudnak belőle előállítani.Marca Corona - Bon Chic (A baloldali képen a Marca Corona – Tracks csempe családja, vörös agyagból)

A fehér agyag csempe egy jobb minőségű, erősebb szerkezetű anyagból készül. A legjobb minőségűt fehér agyagot Európában, Németországban bányásszák. Ezen kívül bányásszák Lengyelországban, Törökországban és Kínában is. A szállítási költség miatt az ebből gyártott olasz vagy spanyol csempe lényegesen drágább, mint vörös agyag társai. (A jobboldali képen a Marca Corona – Bon Chic csempe családja fehér agyagból.)

Előfordulhat, hogy gres alapanyagú lapot ajánlanak nekünk a falra is. Ez azért lehet jó, mert ilyen esetekben a padlólappal szín azonos termék kerülhet csempe gyanánt a falra. A gres burkolólap ellenállóbb, fagyálló és kopásállóbb is. Ezek a lapok, homokból és egyéb ásványi anyagokból álló keverékből készülnek. Ezek a lapok tömény, homogén szerkezetűek. Vízfelvételük nagyon alacsony, ezért fagyállóak.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)