burkolat Stacatto_lazienka_aranz_RC2

Published on április 16th, 2013 | by guruadmin

1

A felhasználónak is biztonságos csempe és járólap 1. rész.

A felhasználó biztonsága fontos kérdés, akár az otthonunkról, akár közületekről beszélünk.

A tulajdonosnak és a tervezőnek egyaránt tudatosan kell választania, és figyelembe kell vennie ezt a tényezőt, amikor kiválasztja a falra és a földre kerülő csempe és padlólap típusát.

Stacatto_lazienka_detal_RC4

Kwadro – Staccato

Hogyan osztályozzák a burkolatokat a felhasználói biztonság tekintetében?

Hogy megválaszolhassuk azt a kérdést, először is nézzük meg a burkolatokkal kapcsolatban potenciálisan felmerülő kockázatokat normál használat és esetleges balesetek, vészhelyzetek esetén.

Ezek a kockázatok az alábbiak lehetnek:

- A helyiségben, ahol a burkolat felhasználásra került, a környezetszennyezés kockázata azáltal hogy burkolat kibocsájt mérgező vagy szennyező anyagokat, vagy elnyel bármilyen anyagot, amely a felhasználó egészségére káros lehet.

- Padlólapoknál az elesés, elcsúszás veszélye.
- Szintén a padlók esetében élettani zavarok keletkezése, a felületben összegyűlt statikus elektromosság miatt.

- Tűz esetén a személyes biztonság kockázata.

Környezetszennyezés:
A kerámia burkolatokat eredetileg azokon a területeken használták, ahol a tisztaság a legfontosabb volt.A kerámia burkolatoknak nagy az előnye ebből a szempontból, a kerámia anyag természetessége és a gyártási folyamat alatt történő magas hőfokú kiégetés miatt. Bármilyen is a kerámia felülete (a mázas lapoknál is, akármilyen is a máz), az égetési folyamat során elért felület megakadályozza bármilyen szennyező anyag későbbi kioldódását. Más szavakkal, az anyagot alkotó kémiai elemek, oldhatatlanul stabil vegyületté összegződnek, egy kompakt és élettelen felületben. Tehát akár csempe akár padlólap amiről beszélünk, átlagos használat esetén, semmilyen a mázban található fémet a környezetbe ki nem enged vagy szór (ez egy nagyon előnyös tulajdonság abban az esetben, ha előfordulhat az, hogy mondjuk egy kisgyerek a padlóra esett és így azzal érintkezésbe került ételt

elfogyasztja). Fontos az is, hogy még erős használat esetén is elhanyagolható a lapok felületéről lekopó anyag (természetesen azt véve alapul, hogy a burkolat megfelelően lett kiválasztva, és az erős használatot elbíró kopásállósággal rendelkezik).

Stacatto_lazienka_aranz_RC2

Kwadro – Staccato

A kémiai és fizikai tulajdonságaik alapján a kerámia burkolatok a legbiztonságosabb anyagok közé tartoznak a veszélyes anyagok elnyelését tekintve. Ez azért fontos, mert az esetlegesen elnyelt anyagok hatásainak a használat során a felhasználó ki lenne téve. Itt fontos megemlíteni azt is, hogy a kerámia burkolatok felülete bizonyítottan a legtakaríthatóbb és leghigiénikusabb felület ami elérhető. Igazság szerint, ahol a környezet szennyezés problémája előkerül, mindig bizonyítható, hogy a nem megfelelő takarításból eredő ott maradt szennyeződés, és nem maga a burkolat okozza a gondot. A környezet tartalmaz és termel az egészségre veszélyes elemeket (por, pollen, spórák, baktériumok és vírusok) amelyek összegyűlhetnek a felületen és a felhasználó ebben a környezetbe élve, ki van téve a hatásaiknak. A megfelelő tisztítással elejét vehetjük az esetleges egészségi problémáknak.

A folytatás ide kattintva olvasható. :)


About the AuthorOne Response to A felhasználónak is biztonságos csempe és járólap 1. rész.

  1. Pingback: A felhasználónak is biztonságos csempe és járólap 2. rész. - csempeguru.com

Back to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)