burkolat Marca Corona - Atelier

Published on február 26th, 2013 | by guruadmin

0

Ami a csempe mögött található avagy amit a burkolódnak is tudnia kell!!

Ha megvetted a csempét/padlólapot és azt szeretnéd sokáig használni, nagyon fontos a burkolás során a megfelelő rétegrend kialakítása.
A rétegrend az jelenti, hogy a vasbeton szerkezetre milyen anyagokat kell felvinni és milyen sorrendben ahhoz, hogy jó minőségű, időtálló burkolást kapjunk.
A helyes rétegrendre mindenképpen figyelj oda, és kérd ki a burkólód vagy a fürdőszoba szalon érékesítőjének a tanácsát. Sok bosszuságtól kíméled meg magad, ha erre a kivitelezés során odafigyelsz. Lehet, hogy egy kicsivel többe kerül a burkolás, de sokkal kisebb a költsége, mintha fel kell verned az elkészült burkolatot, és újra megvásárolnod mindent.
Fürdőszoba, zuhanyzó és konyha burkoláshoz a helyes rétegrend:
 
ATL_BrownAlapozás, aljzatkiegyenlítés

Az alapfelületet portalanítás után alapozni kell, illetve egyenetlen alapra nem szabad lerakni sem a hideg-, sem a melegburkolatot, ezért szükség van a megfelelő minőségű hordozó-aljzat kialakítására. Amennyiben a felület nem sík, nincs vízszintben, törmelékes, poros, esetleg az érintkező helyiségek közt szintkülönbség mutatkozik, aljzatkiegyenlítő anyagok használata szükséges.

 Tapadóhíd kialakítása
Az alapfelületre cementes iszapot hordunk fel. A tapadóhíd száradási ideje függhet a hőmérséklettől, szellőzéstől, a betonfelület hőfokától stb. A friss aljzatkiegyenlítést mindenképp óvni kell a fagytól és a gyors kiszáradástól, illetve a felületet erős napsütés, és huzat sem érheti. Az aljzatkiegyenlítés 20 °C körüli hőmérsékleten egy nap múlva már járható, három-öt nap múlva burkolható.

 Vízszigetelés
A belső térben, és a kevésbé igénybe vett területeken, használható vízszigetelő fólia, míg az erősen igénybe vett területeken (fürdőszoba, épített zuhanytálca) és kültéren kétkomponensű vízszigetelő habarcs, melyet legalább két rétegben kell felhordani.

 Sarokszalag
A szalag kiegyenlíti a dilatációs feszültséget, és lezárja a dilatációs hézagot, a felületi víz behatolása előtt. Lúgnak, víznek és időjárási behatásnak ellenáll

Csemperagasztás
A csemperagasztót alapfelületre kell felhordani, nem pedig a csempe hátoldalára, majd fogazott glettvassal a felesleges ragasztót szükséges eltávolítani. Az igénybevételnek megfelelően eltérő minőségű ragasztókat használhatunk.

paradyz_yoshioka_lazienka2

Fugázás
A fugázók színeit a járólaphoz harmonizálva választjuk ki. Nagyon fontos a megfelelő minőségű fugázó kiválasztása.

Impregnálás
Fugaimpregnáló folyadékkal történik, ami a fuga felső részeibe beszivárogva eltömíti a lyukakat, így megakadályozza a víz átszivárgását.

 


About the AuthorBack to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)