burkolat vivida_black_aranz

Published on április 9th, 2013 | by guruadmin

0

A csempe és a padlólap használata és karbantartása

vivida_black_aranz

Paradyz – Vivida Black csempe

A leburkolt felület időtállósága a használat és a karbantartás függvénye.
Ebből következik, hogy te mint tulajdonos-felhasználó nagyon fontos szerepet játszol abban, hogy a csempe vagy a járólap amit választottál mennyi ideig marad szép, és hogy milyen hamar kell újat választanod az elhasználódás miatt.
Egy csempézett, vagy padló burkolattal ellátott felület, amennyiben azt megfelelően tervezték meg és megfelelően kivitelezték, egy extrémen kemény felület ha összehasonlítjuk más, kevésbé kemény vagy gyúlékonyabb, vagy foltosodásra hajlamosabb felületekkel.
A hosszú élettartam biztosításához azonban néhány dolgot feltétlenül figyelembe kell vennünk és meg kell tennünk , miután megértettük a csempe és a padlólap tulajdonságait.

A lapok és a fugák:
A burkolt felület –pontosabban az felület amit látunk – lapokból és fugából áll. Mindkettőt a legnagyobb gondossággal kell ápolni, tisztítani.

vivida_verde_aranz

Paradyz – Vivida verde csempe

Tisztítószerek:
Mindig a megfelelő tisztítószert kell használni azok közül az anyagok közül, amelyek megvásárolhatóak az üzletekben.
Kerüljük a nagyon savas készítményeket, amelyeket például a WC kagyló tisztítására használunk. Ezek az anyagok károsíthatják a csempe vagy a padlólap anyagát, felületét, vagy tönkre tehetik a cement alapú fugákat (a legtöbb ilyen).
Csak az epoxy anyagú fugáknak magas a kemikáliákkal szembeni ellenállása.

Takarítás:
A takarítás során, csak nagyon óvatosan használjunk csiszoló (fém felületű) szivacsot. Kifejezetten figyeljünk erre a csiszolt felületű burkolatok esetében amelyek sokkal könnyebben karcolódna. Ezeken a lapokon a felületi karcolódások jobban meglátszanak.

Karcoló szennyeződések:
Vannak olyan szennyeződések mint a por vagy a homok, amelyek megnövelik a gyalogos forgalommal járó karcolódás mértékét. Próbáljuk a padlót a lehető legtisztábban tartani, és elkerülni, hogy ilyen típusú szennyeződés legyen rajta. Ezeket általában a cipőnkkel hozzuk be kívülről, és egy belépő szőnyeg alkalmazásával csökkenthető a padlóra kerülő mennyiség.

Megelőzés és védelem:
A kerámia burkolatok (csempe, járólap) nem rugalmasak, ez pedig azt jelenti, hogy a behatások ellen csak korlátozottan ellenállóak.
A karbantartáson felül el kell kerülni a nehéz tárgyak földre hullását és érdemes szőnyeggel vagy valamilyen gumi felülettel lefedni azokat a területeket, ahol az ilyen esetek többször előfordulhatnak (pl. egy konyhában a mosogató és a tűzhely előtti padló rész).

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)