burkolat arkesia_mocca_aranz

Published on április 3rd, 2013 | by guruadmin

0

A csempe és a járólap burkolása

A kiválasztott csempe és járólap szerencsésen hazaérkezett, a megfelelő mennyiségben. Jöhet a burkolás. Na de mi is a burkolás menete

arkesia_mocca_aranz

Paradyz – Arkesia Mocca

A tervezés végrehajtása:
A burkolás egyet jelent a tervezés végrehajtásával. Egyet jelent a megálmodott tér létrehozásával. Ezért érdemes odafigyelni arra, hogy jó burkolót válasszunk. A csempe vagy a járólap szépsége önmagában nem elég, ha a burkolói munka nem profin kivitelezett.
A burkoló felméri a teret valamint a felületet amit le kell burkolnia. Megnézi a kiválasztott csempét és járólapot, valamint a látványtervet. A felmérés után megadja a burkolás becsült költségét, és a munka befejezésének idejét. Figyeljünk arra, hogy az ajánlatát érdemes írásban kérni.

arkesia_beige_aranz_small

Paradyz – Arkesia Beige

A burkoló feladatai amiket meg kell csinálnia:
- Megtervezi és megszervezi a burkolás folyamatát, feladatait.
- Ellenőrzi a burkolandó felületet és megfelelően előkészíti a burkoláshoz.
- Nagy odafigyeléssel ellenőrzi a méreteket, a sarkokat, azt hogy a falak egyenesek, a padló esetleges egyenetlenségeit. Ha szükséges, akkor elvégzi a korrekciókat.
- Ellenőrzi a burkolatokat.
MEGJEGYZÉS: Amennyiben a burkolatok szemmel látható hibával rendelkeznek, azokat a burkolónak a burkolás ELŐTT jeleznie kell! Példák: eltérő tónus/kaliber szerepel a lapok dobozán, görbe a lap, törött a lap.
- Optimalizálnia kell a munkatervét és a lapkiosztást. Optimálisan és harmonikusan kell elrendeznie a lapokat, és meg kell előznie felületi egyenetlenségeket, hibákat (pl. vágott, vagy rosszul illeszkedő lapokat nem szabad a legláthatóbb helyeken felhasználnia).
- Elő kell készítenie a szükséges segédanyagokat, és le kell burkolnia a lapokat.
- Ezután hagyni kell hogy a ragasztó habarcs megkössön. Ez az idő változó lehet, néhány órától, néhány napig terjedhet, az alkalmazott ragasztó és egyéb segédanyag, valamint a felület (fal vagy padló) függvényében. Ezután kifugázza a felületet.

Ezután a burkoló átadja a terepet a tulajdonosnak, akinek meg kell vizsgálnia, hogy az elkészült felület rendben van-e.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Akik szeretnek minket :)